lørdag 3. september 2011

Prosjekt MormorVogn (1/4)

Altså Mormor sin vogn.

Mormor bor sånn ca 150 mil nordover fra der vi bor, og både mormor og vi synes det hadde vært fint å ha en vogn der oppe! Sånn at vi slipper å ta med vogn når vi er der (og la den bli ødelagt på flyet:s).
Mormor har jo ett barnebarn til og la oss innse at flere barnebarn kommer det jo til å bli!, og da er det greit å ha en vogn til et besøkende barnebarn. 


Så da tar man en gammel vogn og Pimper den opp! 


Før var vogna rett og slett; GRØNN! og ellers ganske fargerik... 
Nå er den sort og med dyremotiv i beige, grått og offwhite i bagen (og det skal det også bli på innsiden av kalesjen både til bagen og vogna) 
Ehm.. det er lettere sagt enn gjort men jeg begynte med frisk mot.. 

(PSST: jeg vasket alt 2 ganger i maskina før jeg begynte å sy det sammen igjen siden det er en gammelvogn og den var støvete m.m) 

Siden jeg ikke egentlig KAN sy, så blir det jo en del utfordringer.. og den største utfordringen var bagen, som jeg virkelig har slitt med. Jeg tok av stoffet og tenkte at dette blir ikke så vanskelig.. MEN å ta MÅL folkens, det gjorde ikke jeg og jeg tok ikke høyde for så mye ekstra stoff til søm på stoffet når jeg klippet av, så jeg har måttet skjøte litt her og der.. heldigvis er det ikke sånn at det synes sånn veldig, men JEG ser det og irriterer meg over det for å si det sånn.. MEN samtidig er jeg litt stolt og glad siden jeg faktisk har klart det!! For et sted i prosessen stoppet det helt opp for jeg sto veldig FAST, men så gav jeg bånn gass og klarte det tilslutt!! Nå mangler et par trykknapper, sånne som ikke skal syes på men bankes på med meis/hammer.. 

Bag; Sort canvas bomullsstoff, dyrestoffet er i bomull. (Fra stoff og stil)
Ellers har jeg brukt deler fra den gamle under de stoffene, under bagen og innside kant. samt madrassen fikk helt nytt trekk.

Sittedel; Sort poplin, delvis vannavisende og vindtett (lett å rengjøre) (Stoff og stil) 
Stykket til sittedelen, tok jeg i helsvart (hadde vært morsomt med poplin med mønster også, kanskje ikke på hele men på enkelte deler, men det fantes ikke..). Det gikk greit og jeg var nøye med å skrive opp rekkefølgen jeg monterte det fra hverandre i, sånn at jeg skulle sy det sammen igjen i motsatt rekkefølge. Dette gikk veldig bra, innleggsplatene satt fint og den passet vogna likebra som før! 

Nå har jeg begynt på kalesjen til bagvogna; tatt delene fra hverandre (jupp, skrevet opp rekkefølgen) og klippet til alt, nå skal det bare monteres.

Ellers har jeg oppdaget at det STORE problemet er SELVE kalesjen!!!! :o
For den er sydd sammen på en måte som gjør at jeg virkelig lurer på om jeg i det hele tatt KLARER å få til!!! MEN jeg skal prøve altså, men vi får nå se om det går! Ellers får jeg finne en løsning jeg kan gjennomføre, eller i verstefall en systue eller noen som kan hjelpe meg!!! (så har du tips på stedet eller personer som kan hjelpe meg - si i fra!) 

Det fulgte med en vognpose også, i samme stoffet som vogna som også skal syes om, men den haster det jo ikke med da, siden den er såpass liten at mest er til småbabyer, og barnebarna til mormor er for store i vinter. Men skal få den klar etterhvert så mormor har den også! Det fulgte med en dyne også som skal få dynetrekk i det offwhite stoffet med dyr på. (I love it, så nydelig - og nøytralt.)

Ellers er vogna selvfølgelig også lakkert grønn, men den skal SuperTante J få lov å lakkere om, jeg lurer på om ikke mørk mørk grå hadde gjort seg ellers er jo svart absolutt å foretrekke... Det blir enten med  spraylakk eller bengalakk. Men det blir ikke gjort før vogna er nordpå! Det blir virkelig prikken over i'en.


Da har dere sett mitt o så store syprosjekt og jeg blogger videre om kalesjer og vognposer og det som er.. Men det er og blir et langtidsprosjekt, så det blir ikke ferdig... enda!


Mer kommer så snart jeg har fått gjort mer:) 

3 kommentarer:

 1. Smart :) Syns du er veldig flink jeg som begir deg ut på sånne prosjkter!
  Morro med mennesker som har litt stå-på humør :)

  SvarSlett
 2. Brio - vogn? Tror den er ganske lik den jeg nettopp har demontert.. (Bortsett fra fargene - som er endamer fargerikt på den jeg holder på med, Blå ramme, Rød, grønn og blå som hovedfarge, og rutete detaljer..
  OG som om det ikke var nok - hvitt stoff inni med veldig fargerike bamser og sånn.. Litt for mange farger for min smak... Tror den skal bli blå, for å "matche" understellet litt..

  (ja, jeg er flink å bruke dobbeltpunktum, ser jeg ;P )

  SvarSlett
 3. Ja det er en gammel Brio vogn:)
  Litt lettere med blått understell da, jeg skal prøve å lakkere det grønne på en eller annen måte..

  Er forresten ikke langt unna ferdig heller, gjenstår bare et par trykknapper på vognbagen (egentlig også bærehåndtak.. men er så usikker på om jeg stoler nok på å bære i de så lurer på å ikke ha det..) *hmm*


  Men takk for kommentarer, veldig gøy!!
  Stå på humør har til tider vært Stoppet opp humør, men nå ser jeg lys i tunellen;) Tar bare et kraftak innimellom så dette har vært et laaaangtidsprosjekt;)

  Lykke til du også Fio!!

  SvarSlett